Recensies

D.Veldwachter - Afwijking van rode bloedcellen

Ik werd door mijn neuroloog door verwezen naar een internist. Er was iets niet goed met mijn HB. Weer een specialist dacht ik. Na allerlei onderzoeken kwam de diagnose. Pure Red Cell. Een zeer zeldzame afwijking van mijn rode bloedcellen. Ik kreeg twee keuzes voor behandeling. Bloedtransfusies die regelmatig zullen plaatsvinden of het uitschakelen van mijn immuunsysteem. Na een aantal bloedtransfusies te hebben gehad besprak ik dit met Jermaine. Hij vertelde mij dat ik doormiddel van bloedverhogende kruiden mijn HB weer kon laten stijgen. Het is waar. De kruiden hebben zo’n goede werking dat ik na twee weken gebruik al resultaat zag. Mijn internist was verbaasd. In korte tijd al een verbetering. Ik hoeft nu maar om het half jaar voor controle.

Dank je wel hoor, voor een leven zonder bloedtransfusie of enorme riskante behandelingen.

L. Dröge - Blaasontsteking

Ik heb al jaren last van een blaasontsteking. Het enige wat de arts mij gaf was antibiotica. Voor de rest konden zij niks doen. Toen ik bij Jermaine kwam zei hij dat hij mij daar van af kon helpen. Ik was daar heel erg sceptisch over. Jermaine gaf mij kruiden mee en zei dat als ik last zou krijgen gelijk met de kruiden moest beginnen. Het is nu 8 maanden geleden dat ik zo erg last had.

C. de Geus - Diastase

Na de vierde zwangerschap kreeg ik last van mijn rug, waarschijnlijk door de diastase. Jermaine heeft mij kruiden voorgeschreven en het ging lange tijd goed. Totdat de kruiden op waren en na twee dagen de rugpijn weer terugkwam. Omdat ik een week geen kruiden had gebruikt duurde het een tijd voordat de pijn weer helemaal weg was. Nu drink ik de kruiden weer regelmatig en heb ik geen last. Ik had ook altijd last van kouden voeten en soms moe en futloos en toen heeft Jermaine nog wat extra’s bij de kruiden gedaan (bloedvoedend en tegen koude ofzo) en dat is nu ook weg.

C.Pronk- Gluteallergie

Ik kreeg via een collega het telefoonnummer van Jermaine: Jij hebt toch ook een glutenallergie? Deze man doet wonderen, niemand in onze familie heeft nog een allergie voor gluten.
Bedankt hoor, lief!

Ja, ja.. weer een telefoonnummer, ik ben al sinds mijn 21e jaar in behandeling, vooral voor mijn maandelijkse periode die gepaard gaat met gruwelijke pijnen (kruipen over de grond en 30 ibuprofen van 400 per dag om te kunnen werken en een paar uurtjes slapen).
Ik had er geen zin meer in, weer wat nieuws proberen.. maar de pijnen werden al erger, de allergieën kwamen er bij. Insectenbeten, gluten, suiker, melk, de zon, pollen..
Weekendje weg, bijna altijd vies glutenvrij brood, geen biertje en soms toch iets te eten krijgen waar gluten in zat en dan de rest van de dag in bed of op de achterbank van de auto belande. En de kosten van glutenvrije producten..

Anderen deden wel iets met het nummer van Jermaine en boekten vooruitgang.
Dus uiteindelijk toch maar naar Haarlem Noord getogen.
Dit is het laatste wat ik probeer en anders laat ik mijn baarmoeder verwijderen en met de rest moet ik maar leren leven.

Ik ben sinds februari in behandeling en ik kwam binnen, totaal verwijderd van mezelf, compleet uit balans, onzeker, vol verdrietjes, veel pijn, 35 kilo gegroeid, zere knieën, hondsmoe, ontstekingen, eigenlijk was het een grote bak ellende maar daar wen je ook aan. Behalve die maandelijkse pijnen, die waren na 35 jaar NIET meer uit te houden.
Natuurlijk ben ik wel naar het ziekenhuis geweest voor onderzoeken, voor mijn baarmoeder, voor mijn darmen, voor mijn schildklier.. niets heeft geholpen. Ze beginnen elke keer weer met het testen of je niet in verwachting bent en die testen mag je zelf betalen. Vervolgens kom je weer thuis en heb je het advies gekregen dat je er maar mee moet leren leven of ze hebben niets kunnen vinden.

Jermaine gaf mij een buisje voor de glutenallergie en ik ging helemaal out, hetzelfde gebeurde met tarwe, hormonen, mijn schildklier, emo-eten.. zo heftig was het voor mijn lichaam en dan hebben we het alleen over het vasthouden van een buisje, het is geen pijnlijke behandeling.
Langzaam en gestaag ging ik vooruit en op Koningsdag 27 april 2017 om half 3 smiddags kon ik genieten van mijn eerste normale biertje net als iedereen die dag en later in de middag een broodje kroket. FEEST!
In mei, de eerste vakantie ever zonder gigantisch ziek en moe zijn van de zon en insectenbeten. Die beestjes vinden mij nog wel lekker maar het blijft bij een steek en niet complete bulten, koorts, diarree en uiteindelijk 
ziek in bed. Erg onhandig als je graag verre reizen maakt.

Jermaine is geen wonderdokter (al denk ik dat soms wel) maar elke keer als ik denk dat dit het wel was, verder komen we niet dan tovert hij weer iets uit zijn hoge hoed wat je kan helpen bij het herstel.
Als je een allergie hebt voor Vitamine C dan verdwijnt jouw weerstand. Van een suiker of melkallergie heb je meestal niet zoveel last dacht ik tijdens het eten van een toetje maar blijkbaar zet dat de hele spijsvertering op zijn kop waardoor je gigantisch aan komt met vermoeidheid tot gevolg en een heel naar getal op de weegschaal.

En heel langzaam ga ik voor uit. Ik kan makkelijker trappen lopen, ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen, ik slik nog maar 7 ibuprofen (ipv 30) per dag tijdens de maandelijkse perikelen, ik kan weer uit eten zonder problemen, ik kan weer op vakantie zonder ziek te worden. Geen pijn in mijn buik meer na het eten, minder moe, ik ben stukken vrolijker, ik heb minder behoefte aan eten. Ik ben krachtiger vwb spierkracht maar ook zelfverzekerder.

Maar.. het heeft even tijd nodig.
En als je aanvullend verzekerd krijg je geld terug van je zorgverzekeraar dus waarom zou je het niet proberen?